Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall, αλλά με S&P και Nasdaq σε νέα υψηλά

0
3

Επιφυλακτικές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν ήπια κέρδη και να κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά με τον Dow Jones να υποχωρεί ελαφρώς, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve αύριο, στο ετήσιο συνέδριο την Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones "χάνει” 0,12% και κινείται στις 28.215 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 3.449 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq "προσθέτει”  0,57% και κινείται στις 11.531 μονάδες.

Εικόνα που θυμίζει το χθεσινό κλείσιμο της αγοράς, οπότε ο δείκτης των blue chips "έχασε” 60 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισαν καταγράφοντας νέα ρεκόρ.

Οι επενδυτές εστιάζουν στην αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole, στο Wyoming των ΗΠΑ, αναμένοντας τυχόν ενδείξεις για διαφοροποίηση του πλαισίου πολιτικής που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές περιμένουν κάποιο σήμα για κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να "τρέξει” γρηγορότερα απ' ό,τι στο παρελθόν, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να τερματίσει την πρακτική της αύξησης των επιτοκίων με την πρώτη ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές ενισχύονται.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης οποιαδήποτε ένδειξη για ενδεχόμενες νέες κινήσεις τόνωσης της οικονομίας, τη στιγμή που το αδιέξοδο μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης συνεχίζεται καθώς το χάσμα στο ύψος των κονδυλίων που θα περιλαμβάνει παραμένει αγεφύρωτο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών "σιγοντάρουν” τις αγοραστικές κινήσεις στο ταμπλό.

Σημειώνεται ότι οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 5%.

Θετικά λειτουργεί και η πτωτική τάση που καταγράφεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ αλλά και οι προσδοκίες για ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Αισιοδοξία όμως που, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό στο ταμπλό, επομένως δεν αρκεί για να δώσει σημαντική νέα ώθηση στην αγορά.

Στο επιχειρηματικό ταμπλό, οι μετοχές της Salesforce.com Inc σημειώνουν άλμα άνω του 10% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της εταιρείας λογισμικού με βάση το cloud σημείωσε ράλι την Τριτη μετά την ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices για την εισαγωγή της στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones στο τέλος του μήνα.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Autodesk Inc. για το τελευταίο τρίμηνο.