Ιρλανδία: Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Αύγουστο

0
3

Το ιρλανδικό καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε τον Αύγουστο μετά από τα τοπικά lockdowns και τους αυστηρότερους εθνικούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν κάποιους να επανεκτιμήσουν πόσο θα διαρκέσει η αναταραχή.

Η Ιρλανδία έχει εφαρμόσει μία από τις πιο επιφυλακτικές προσεγγίσεις στην Ευρώπη, για την μάχη κατά του κορονοϊού, με μια πιο αργή επανέναρξη της οικονομίας διατήρηση πολλών περιορισμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της KBC Bank υποχώρησε στις 58,9 μονάδες από τις 62,6 μονάδες τον Ιούλιο. Το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο από το χαμηλό των 42,6 μονάδων στο οποίο είχε βρεθεί τον Απρίλιο, όταν η δραστηριότητα σχεδόν ανεκόπη.

"Υπήρξαν ορισμένα πολύ θετικά στοιχεία στα πρόσφατα στοιχεία για τις δαπάνες, τα οποία μαζί με την τάση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη των τελευταίων μηνών, κάνουν λόγο για μια ξεκάθαρη ανάκαμψη στο κλίμα και στις δαπάνες από τα χαμηλά του Απριλίου", αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της KBC Ireland, Austin Hughes.