Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

0
3

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου ευρωπαϊκών κολοσσών όπως η Commerzbank, η BMW, και η Allianz.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 365,94 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 12.685,44 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,9% στις 4.936,81 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο επίσης 0,9% στις 6.090,52 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,1%.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, η BMW ανακοίνωσε ζημιές €230 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τις πωλήσεις της. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2009 που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζει ζημιές σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Bank of Ireland ανακοίνωσε ζημιές για το α’  εξάμηνο, ενώ η γερμανική Commerzbank κατέγραψε πτώση κερδών 21% και ανακοίνωσε ότι περιμένει ζημιές για το συνολο του 2020.

Πτώση 29% στα κέρδη της κατέγραψε ο γερμανικός κολοσσός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Allianz.

Πτώση εσόδων ανακοίνωσε από την πλευρά της η Coca-Cola HBC, ενώ τα κέρδη της γερμανικής αντασφαλιστικής Hannover Re υποχώρησαν 39%.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν και οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσινγκτον για ένα νέο πακέτο τόνωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Στελέχη του Λευκού Οίκου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να δουλεύουν όλο το 24ωρο μαζί με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου προκειμένου οι συνομιλίες να προχωρήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.