Marks&Spencer: Σχεδιάζει 7.000 απολύσεις

0
1

Η Marks & Spencer Group σχεδιάζει να περικόψει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους τρεις μήνες στη Βρετανία μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε η επιχείρησή της από το lockdown του κορονοϊού.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων ρουχισμού και οικιακών ειδών συρρικνώθηκαν κατά 39% τις τελευταίες 13 εβδομάδες και έχουν παραμείνει αδύναμες από όταν άνοιξαν εκ νέου τα καταστήματα το καλοκαίρι.

Η αύξηση κατά 2,5% των πωλήσεων τροφίμων δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την επίδραση του κορονοϊού, ενώ η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σκιάζουν τις μελλοντικές προοπτικές, ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το Ην. Βασίλειο υπέστη τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από οποιαδήποτε μεγάλη οικονομία στη διάρκεια του lockdown με μείωση 20.4% της παραγωγής στο β' τρίμηνο.

H Μ&S είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα καταργούσε 950 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της διοίκησης των καταστημάτων. Ο τελευταίος γύρος απολύσεων θα επηρεάσει το κέντρο στήριξης, τις περιφερειακές διοικήσεις και τα βρετανικά καταστήματα τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι περικοπές έρχονται να προστεθούν στις χιλιάδες άλλες που έχουν ανακοινώσει ήδη μεγάλοι λιανοπωλητές, όπως η Boots, John Lewis, Dixons Carphone και WH Smith.

H Μ&S αναμένει ένα μεγάλο ποσοστό των τελευταίων περικοπών να προέλθει μέσα από οικειοθελείς αποχωρήσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.