Με πτώση για δεύτερη συναπτή ημέρα έκλεισε εχθές ο χρυσός-Διπλάσιες απώλειες για το ασήμι

0
2

Με πτώση έκλεισε για δεύτερη συναπτή ημέρα την Πέμπτη ο χρυσός, μετά και τις προβλέψεις της Fed για την πορεία της οικονομίας προς την έξοδο από την κρίση της πανδημίας, αλλά και μετά την ενίσχυση του δολαρίου τις τελευταίες δύο ημέρες, με το αμερικανικό νόμισμα να ξεφεύγει από τα χαμηλά διετίας τα οποία είχε αγγίξει.

Οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασής τους του Ιουλίου, διαπιστώνουν μια αύξηση του επιπέδου αβεβαιότητας σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίασή τους, τον Ιούνιο.

"Είμαστε σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο", ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος του Richmond της Fed, Thomas Barkin, σε σχόλιά του την Τετάρτη μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών.

Η ενίσχυση του δολαρίου κατά περίπου 0,5% την Τετάρτη έναντι ενός καλαθιού έξι διεθνώς ανταγωνιστικών του νομισμάτων έβγαλε το αμερικανικό νόμισμα από την ατραπό της πτώσης σε χαμηλά διετίας, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η ενίσχυση του δολαρίου συνήθως μειώνει την θελκτικότητα του χρυσού για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε έτσι με πτώση 23,80 δολαρίων ή 1,2%, στα 1.946,50 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει πτώση 2,1% την Τετάρτη.

Το ασήμι Σεπτεμβρίου απώλεσε 19,3 σεντς ή λιγότερο από 0,7%, στα 27,147 δολ., ανά ουγγιά, έχοντας χάσει 2,6% και στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 4,85 σεντς ή 1,6%, στα 2,9745 δολ. η λίβρα, μετά το υψηλό δύο ετών που σημείωσε το μέταλλο την Τετάρτη. Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 29,40 δολ. ή 3,1%, κλείνοντας στα 926,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 7,80 δολ. ή 0,4%, κλείνοντας στα 2.186,90 δολ. ανά ουγγιά.