Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

0
3

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού, τη στιγμή που οι επενδυτές προσπαθούν να "κρατηθούν" από τις ελπίδες που δημιουργεί η εξεύρεση θεραπευτικών μέσων αντιμετώπισης της ασθένειας Covid-19, που δημιουργεί ο κορονοϊός.

«Οι θετικές πληροφορίες από το πεδίο των πειραματικών εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό, αλλά και θεραπειών για την Covid-19, ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα για ένα εναλλασσόμενο καρουζέλ στα χρηματιστήρια», σημειώνει ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών αγορών στην AxiCorp.

Εάν τα συμπτώματα της μόλυνσης από τον ιό μπορούν να περιοριστούν σε έναν βήχα ή μια καταρροή όπως συμβαίνει με τη γρίπη, η οικονομία θα μπορούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα, προσθέτει.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei κινήθηκε ισχυρά ανοδικά κατά 1,35%, στις 23.296,77 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να "κερδίζει" 1,58%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει οριακές απώλειες 0,06% ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai υποχωρεί κατά 0,35% και ο Shenzen κερδίζει 0,07%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,88%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,52%.