Ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στη Φινλανδία ακυρώνει τα ταξίδια σε Κρήτη και Ρόδο

Μετά την απόφαση των Φινλανδικών αρχών να επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα,  προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στη Φινλανδία, που ανήκει στον όμιλο Finnair, Aurinkomatkat – Suntours αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα πακέτα τουρισμού για την Κρήτη.

Τα «μαύρα» νέα πληροφορήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού μόλις σήμερα λαμβάνοντας από τον Aurikomatkat μήνυμα στο οποίο έγραφε  τα εξής:

Επίσης εκτός απο το παραπάνω μήνυμα που εστάλη σε επιχειρηματίες και ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Κρήτη, σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Aurinkomatkat αναφέρει:

«Ακυρώσεις για ταξίδια Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών από τις αρχές, θα ακυρώσουμε τα ταξίδια στην Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι τις 9.10. . Οι πελάτες που βρίσκονται σήμερα σε ελληνικά θέρετρα θα επιστρέψουν στη Φινλανδία κατά την αρχική ημερομηνία επιστροφής, υπό την προϋπόθεση ότι η επιστροφή στο σπίτι δεν είναι αργότερα την Τρίτη 25 Αυγούστου. Τις επόμενες μέρες, θα είμαστε σε επαφή από την έγκαιρη επιστροφή στο σπίτι σε πελάτες σε θέρετρα των οποίων η επιστροφή στο σπίτι θα είναι αργότερα από την Τρίτη, 25 Αυγούστου. 

Θα ακυρώσουμε επίσης ταξίδια στις αρχές Οκτωβρίου στη Μαδέρα, στις ακτές της Αττάλειας και στις Καναρίους Νήσους μέχρι τις 9.10. 

 Αποφάσεις σχετικά με την εκτέλεση των ταξιδιών του Οκτωβρίου  από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το Aurinkomatkat's City Holidays προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε χώρες όπου δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Είμαστε προσωπικά σε επαφή με τους πελάτες των οποίων τα City Trips θα αλλάξουν.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να αναβάλουν την ώρα του ταξιδιού τους και να αλλάξουν τον προορισμό ή να πάρουν την τιμή του ταξιδιού πίσω. Θα στείλουμε στους πελάτες πιο λεπτομερείς οδηγίες για αλλαγή του ταξιδιού ή επιστροφή χρημάτων το αργότερο την Πέμπτη 20.8. στην δεσμευμένη διεύθυνση email.

Οι συστάσεις των αρχών και η ανάπτυξη της κατάστασης της κορώνας σε διάφορους ιστότοπους επηρεάζουν τις αποφάσεις μας να οργανώσουμε ταξίδια. Λυπούμαστε που για ορισμένους από τους πελάτες μας οι πληροφορίες σχετικά με το ακυρωμένο ταξίδι έρχονται την τελευταία στιγμή ή το ταξίδι διακόπτεται. 

Δυστυχώς, η εξυπηρέτηση πελατών της Aurinkomatkat είναι επί του παρόντος κορεσμένη. Ελπίζουμε οι πελάτες να μην στέλνουν πολλά μηνύματα για την ίδια κράτηση, καθώς θα προκαλέσει περαιτέρω συμφόρηση στην εξυπηρέτηση πελατών μας.»

Υπενθυμίζεται πως ο Aurikomatkat την Άνοιξη και στην κορύφωση της πανδημίας είχε ανακοινώσει την ακύρωση των πακέτων διακοπών μέχρι και τον Οκτώβριο.

Όμως στην συνέχεια και καθώς σε κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα υπήρξε ύφεση της πανδημίας, ο τουρ οπερειτορ ανακοίνωσε την έναρξη των ταξιδιών από τέλη Ιουλίου, ειδικά για Κρήτη και Χανιά καθώς υπήρχε μεγάλη ζήτηση.

Δυστυχώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από αρχές Αυγούστου επανέφερε τους περιορισμούς και την ακύρωση των τουριστικών πακέτων.

Πηγή: flashnews.gr