Πρόβλεψη μειωμένης παραγωγής κρασιού στην Ιταλία, κατά 5%

0
3

Μειωμένη κατά 5% προβλέπεται ότι θα είναι η παραγωγή κρασιού στην Ιταλία σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Η συνολική παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 45 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ωστόσο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επίκεται εξαιρετική ποιότητα για την τρέχουσα συγκομιδή σταφυλιών.

«Οι ποσότητες σταφυλιών του 2020 θα μπορούσαν να απομακρύνουν την Ιταλία από τη θέση ως κορυφαίου παραγωγού κρασιών στον κόσμο, αφού η γαλλική παραγωγή εκτιμάται μεταξύ 44,7 και 45,7 εκατομμυρίων εκατόλιτρων» σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία (ISTAT) κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, η μείωση έφτασε το 4%, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, οι δυσκολίες του Brexit επηρεάζουν τις ιταλικές εξαγωγές, καθώς η βρετανική αγορά είναι η κύρια καταναλωτική αγορά για το prosecco, το πλέον εξαγόμενο ιταλικό κρασί. Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά 12%.

Στην Κίνα, η κατανάλωση φιαλών μειώθηκε κατά 44% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τους δασμούς που έχουν επιβληθεί, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1%.