Σε ζημιές “γύρισε” η Bayer το β’ τρίμηνο

Σε ζημίες "γύρισε" η Bayer στο β' τρίμηνο του 2020, καθώς έθεσε στην άκρη κεφάλαια – προβλέψεις για την οριστική διευθέτηση των υποθέσεων που σχετίζονται με το βασιζόμενο στην ουσία γλυφοσάτη ζιζανιοκτόνο Roundup στις ΗΠΑ.

Η γερμανική φαρμακευτική και χημική βιομηχανία ανακοίνωσε συγκεκριμένα καθαρές ζημίες 9,55 δισ. ευρώ (11,23 δισ. δολ.), έναντι κερδών 404 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι προβλέψεις που επιβάρυναν τα αποτελέσματα της Bayer το β' τρίμηνο αφορούν και το ζιζανιοκτόνο dicamba, τόνισε η εταιρεία.

Η Bayer υπολογίζει κόστος έως και 10,9 δισ. δολ. προκειμένου να προχωρήσει σε οριστικό συμβιβασμό για τις χιλιάδες μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για το Roundup, καθώς και για πιθανά μελλοντικά δικαστικά έξοδα.

Τα EBITDA εμφάνισαν ωστόσο αύξηση 5,6% στα 2,88 δισ. ευρώ, έναντι 2,73 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Οι πωλήσεις το β' τρίμηνο κυμάνθηκαν στα 10,05 δισ. ευρώ, έναντι 10,71 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 10,40 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα EBITDA στα 2,74 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Vara Research.

Η Bayer αναθεώρησε τέλος επί τα χείρω το outlook για το σύνολο του έτους, αναμένοντας πλέον πωλήσεις μεταξύ 43 και 44 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα EBITDA περί τα 12,1 δισ. ευρώ, σε συναλλαγματικά προσαρμοσμένη βάση.