Στη σκιά των χθεσινών ρεκόρ άνοιξε η Wall Street

0
2

Με μεικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη μετά το χθεσινό κλείσιμο του S&P 500 και του Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά και με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων αλυσίδων λιανικής όπως η Target Corp. και η Lowe's Corp., στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας και τις εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 83,62 μονάδες (0,31%) στις 27.864,35 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 1,53 μονάδες (0,05%) στις 3.391,98 μονάδες. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 27,66 μονάδες (-0,27%) στις 11.180,26 μονάδες.

Η επενδυτική ψυχολογία βρίσκει ώθηση σήμερα από την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου Target Corp. ανακοίνωσε αύξηση 24,3% στις συγκρίσιμες πωλήσεις, με τις ηλεκτρονικές συγκρίσιμες πωλήσεις να καταγράφουν άλμα 195% εν μέσω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει ''άλμα'' 9,28%.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε επίσης και η αλυσίδα προϊόντων οικιακής βελτίωσης Lowe's Cos. ξεπερνώντας ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 0,34%.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Momenta Pharmaceuticals Inc. σημειώνει ράλι 69% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της από την Johnson & Johnson.

Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται στα 6,5 δισ. δολ. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει την εξαγορά μέχρι το τέλος του έτους.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένει ταυτόχρονα το αδιέξοδο στις συνομιλίες Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, ότι είναι πρόθυμη να επαναλάβει τις συνομιλίες και να εξετάσει έναν συμβιβασμό για το πακέτο με τα μέτρα ανακούφισης.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και στην ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες ότι οι εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο έχουν αναβληθεί.

Οι δύο πλευρές είχαν προγραμματίσει συναντήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων για την αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας που υπεγράφη τον περασμένο Ιανουαρίου για το περασμένο Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι συνομιλίες ακυρώθηκαν χωρίς να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσίευμα του Bloomberg, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια να αποεπενδύσουν από κινεζικές μετοχές, ενόψει μίας πιθανής αφαίρεσης των εταιρειών από τις αμερικανικές αγορές,

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ανακοίνωση των πρακτικών από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 28-29 Ιουλίου.