Ζημιές στο γ΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η SAS

0
4

Η SAS AB ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές στο γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2020 εξαιτίας της πανδημίας, και ότι έχει συνάψει μια σύμβαση ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης, 3,3 δισ. κορόνων (375,3 εκατ. δολάρια).

Η σουηδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης σημειώνει πρόοδο και ότι έχει έλθει σε συμφωνία επί της αρχής με την επιτροπή των μετόχων που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό των κατόχων ομολόγων SAS υβριδικών τίτλων.

Η SAS εργάζεται σε ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης που περιλαμβάνει την έκδοση νέων μετοχών ύψους 2 δισ. κορόνων στους μεγάλους μετόχους της αεροπορικής εταιρείας, τις κυβερνήσεις δηλαδή της Σουηδίας και της Δανίας, έκδοση μετοχών 4 δισ. κορόνων, νέους υβριδικούς τίτλους 6 δισ. κορόνων και την μετατροπή ομολόγων 2,25 δισ. κορόνων και υβριδικών τίτλων 1,5 δισ. κορόνων σε μετοχές.

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία επίσης τόνισε πως το αναθεωρημένο επιχειρηματικό της σχέδιο σημείωνε πρόοδο, και ότι έχει αναβάλει την παράδοση οκτώ αεροσκαφών Airbus SE.

«Αυτές οι αναβολές είναι σημαντικές καθώς μειώνουν τις κεφαλαιουχικές μας δαπάνες για το διάστημα 2021-2024 και ευθυγραμμίζουν καλύτερα τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών με την αναμενόμενη απόδοση στη ζήτηση», τόνισε η εταιρεία.

Για το διάστημα Μαιου-Ιουλίου οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 2,37 δισ. κορόνες έναντι των κερδών 1,16 δισ. κορόνων για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2019.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,51 δισ. κορόνες έναντι των 13,55 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 3,02 δισ. κορόνες.