Αλλάζει όνομα η μάρκα ρυζιού Uncle Ben’s μετά τις κατηγορίες για ρατσισμό

0
1

Έπειτα από μήνες στοχασμού, ο κολοσσός του αγροδιατροφικού τομέα Mars αποφάσισε τελικά να αλλάξει το όνομα και το λογότυπο της διάσημης μάρκας ρυζιού του Uncle Ben's, υπό το βάρος κατηγοριών ότι αναπαράγει στερεότυπα σε βάρος των Αφροαμερικανών.

Ο όμιλος είχε ήδη παραδεχθεί τον Ιούνιο, έπειτα από πολλές εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων με τις οποίες καταγγελλόταν η αστυνομική βία και ευρύτερα ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, «ότι έχει φθάσει η στιγμή για να εξελίξουμε τη μάρκα Uncle Ben's, περιλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητάς της».

Ωστόσο, δεν είχε διευκρινίσει πώς σκόπευε να προχωρήσει.

Η εταιρεία Mars επέλεξε λοιπόν να αλλάξει το όνομα σε "Ben's Original" και να αποσύρει την εικόνα με το πρόσωπο ενός ηλικιωμένου Αφροαμερικανού, που μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη τις φυτείες ρυζιού που καλλιεργούνταν χάρη στους σκλάβους.

«Ακούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες καταναλωτές, τους ίδιους μας τους υπαλλήλους και άλλους ενδιαφερόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε την Τετάρτη μία εκ των επικεφαλής της Mars, η Φιόνα Ντόσον, σε ένα δελτίο τύπου.

«Κατανοούμε τις ανισότητες που συνδέονται με το όνομα και το πρόσωπο της προηγούμενης μάρκας», συμπλήρωσε.

Τα πακέτα ρυζιού που θα φέρουν το νέο όνομα και το νέο λογότυπο θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων το 2021.

Επιπλέον, ο όμιλος προβλέπει να χρηματοδοτήσει προγράμματα στήριξης στις κοινότητες των μαύρων στο Γκρίνβιλ, στο Μισισίπι, μια πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ όπου το ρύζι "Ben's Original" παράγεται για περισσότερα από 40 χρόνια.