Επιφυλακτικοί σήμερα οι επενδυτές στη Wall Street

0
4

Επιφυλακτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας, μετά τη διορθωτική πτώση της Πέμπτης που προκλήθηκε από το κύμα πωλήσεων ιδιαίτερα σε τίτλους τεχνολογίας και άλλους "ωφελημένους” ελέω πανδημίας κλάδους και την ανύπαρκτη "όρεξη” των επενδυτών για τοποθετήσεις σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι δείκτες κινούνται με μεικτά πρόσημα, με τις πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη να συνεχίζονται και σήμερα. Ειδικότερα, ο Dow Jones "προσθέτει” 55 μονάδες και κινείται στις 28.348 μονάδες.

Αντίθετα, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρεί κατά 0,55% στις 3.436 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, που κι εχθές χτυπήθηκε περισσότερο από τους αναλυτές, σημειώνει πτώση 1,89% στις 11.240 μονάδες.

Εχθές ο δείκτης των blue chips "έχασε” 800 μονάδες ή 2,8%, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,5% και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες της τάξης του 5%.

Αρκετοί επενδυτές πάντως θεωρούν ότι η χθεσινή διόρθωση της αγοράς και το σημερινό περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον δεν αποτελούν σημάδια αναστροφής της ανοδικής τάσης που επικρατεί στις μετοχές.

Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ότι η χθεσινή κίνηση της Wall δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια φυσικολογική διόρθωση της αγοράς μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, μετά την ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά του Μαρτίου.