Eurobank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου οι ξένες τράπεζες

0
1

Ισχυρά χαρακτηρίζουν τα μεγέθη β΄ τριμήνου της Eurobank οι JP Morgan, Deutsche Bank, Bank of America, Goldman Sachs και AXIA, επισημαίνοντας κυρίως τη βελτίωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της ελληνικής τράπεζας.

JP Morgan

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανοίγει μια νέα σελίδα για την Eurobank με τον δείκτη NPEs να υποχωρεί στο 15,3%, επισημαίνει σε ανάλυσή της η JP Morgan.

Σύμφωνα με την JP, εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία η τράπεζα θα βρισκόταν πολύ κοντά σε διψήφιο ROE, ωστόσο η βελτίωση της θέσης στα NPE με τον ισχυρότερο δείκτη κάλυψης στο 60% θα επιτρέψει στη διοίκηση να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που προσθέτουν αξία στους μετόχους.

Deutsche Bank

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Eurobank η Deutsche Bank, τονίζοντας ότι ήταν εν γένει καλύτερα του αναμενόμενου, τόσο λόγω οργανικών όσο και λοιπών εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις (περίπου κατά 12%) με καλύτερα του αναμενόμενου οργανικά έσοδα και ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading).

Bank of America

Καλή η γενική εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο, που επηρεάστηκε από κινήσεις – ορόσημο στο πεδίο των NPEs, επισημαίνει η Bank of America. Η Eurobank επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα με τα βασικά έσοδα να αυξάνονται κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση.

σύμφωνα με την τράπεζα, μετά τη συμφωνία για το Cairo η Eurobank έχει το χαμηλότερο δείκτη NPEs στην Ελλάδα. Έχει προβάδισμα στη διαδικασία περαιτέρω μείωσης των NPEs και θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα πετύχει μονοψήφιο δείκτη NPE (9% το 2023) και RoTE 7% το 2022 (Return on Tangible Equity).

Goldman Sachs

Τα μεγέθη β΄ τριμήνου της Eurobank επιβεβαιώνουν τις προοπτικές για το 2020, σημειώνει από την πλευρά της η Goldman Sachs. Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα της γενικής προσδοκίας κυρίως με τη συνδρομή οργανικών εσόδων, εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading) και άλλες πηγές.

AXIA

Η Eurobank παρουσίασε, σε γενικές γραμμές, ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας αλλά και με τη γενική προσδοκία στην αγορά, επισημαίνει η AXIA.

Η διοίκηση επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της για το 2020 και αισιοδοξεί πως οι επιπτώσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου από την πανδημία είναι διαχειρίσιμες το 2021.