Εurochartiki: Αύξηση κερδών αποτέλεσμα της επένδυσης 17 εκατ. ευρώ

0
3

Σταθερά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει η ελληνική βιομηχανία EUROCHARTIKI με το εμπορικό σήμα Endless, χάρη στο επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκλήρωσε η εταιρεία το 2020.

Αναλυτικότερα, η Eurochartiki συνεχίζει την σταθερά ανοδική της πορεία το 2019 και το 2020, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της και εδραιώνοντας τη θέση της στην πανελλήνια αγορά. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 28 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας διψήφια αύξηση 10,48% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, αύξηση σε 8% από 4% καταγράφεται  σε επίπεδο EBITDA, το οποίο καταδεικνύει την ωφέλεια από τη λειτουργία της νέας επένδυσης και τις συνέργειες κόστους που έχει επιφέρει.

Η υψηλή παραγωγική δυναμικότητα, η αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής, και η αναβαθμισμένη ποιότητα προϊόντων είναι μερικά μόνο από τα άμεσα οφέλη της νέας επένδυσης, που στο σύνολό της αφορούσε στην αναβάθμιση τεχνολογικού εξοπλισμού, στην εγκατάσταση συστημάτων αυτόματης παλετοποίησης και την ανέγερση 15.000τμ νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων.

Ήδη, από τα πρώτα στοιχεία του 2020, χάρη στην επένδυση σημειώθηκε μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονη 50% αύξηση της παραγωγικότητας. Με τη νέα δομή, η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας στα χαρτικά έχει ανέλθει στους 350 τόνους την ημέρα, παρουσιάζοντας αύξηση 40%, ενώ στα απορρυπαντικά στους 250 τόνους αυξημένο κατά 40% της υφιστάμενης παραγωγής των 180 τόνων ημερησίως.  Ταυτοχρόνως, η νέα παραγωγική δύναμη τόνωσε σημαντικά την περιορισμένη εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας σημειώνοντας αύξηση 60% της εξαγωγικής ζήτησης σε εξειδικευμένα υψηλής ποιότητας προϊόντα χάρτου, ενώ παράλληλα  δημιούργησε προϋποθέσεις για ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας (246 θέσεις έως σήμερα).

Σημειώνοντας από τους πρώτους μήνες ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν τις επιδόσεις του προηγούμενου έτους, παρά την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς που σχετίζεται σε εξωγενείς παραμέτρους, η νέα επένδυση αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά τα επόμενα έτη, σε μια αγορά που άλλωστε είναι ανθεκτική, αναπτύσσεται κατακόρυφα και που σύμφωνα με αναλυτές εκτιμάται ότι θα διατηρήσει θετικό ρυθμό έως το τέλος της δεκαετίας.

Το γεγονός αυτό συμπεριλαμβάνει την Eurochartiki στις βιομηχανίες που, αφενός θα επωφεληθούν από την ανοδική τροχιά της ζήτησης σε προϊόντα φροντίδας και καθαρισμού κατόπιν της πρωτόγνωρης πρόκλησης της πανδημίας, που δοκίμασε τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, και αφετέρου που θα εξασφαλίσουν την επάρκεια της αγοράς σε προστιθέμενης αξίας τέτοιους είδους προϊόντα.

Όπως σημειώνει ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Αλέξανδρος Μαντζούκης, αναφορικά με τη νέα επένδυση: «Οι επενδύσεις για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με σημαντικά περιθώρια κέρδους αποτελούν εδώ και χρόνια τη συνταγή για τη θετική κερδοφορία της Eurochartiki, παράλληλα με την συνετή διαχείριση και τον σεβασμό στους συνεργάτες της εταιρείας. Συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας με επενδύσεις που ενισχύουν τον παραγωγικό ιστό της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώσαμε ένα επενδυτικό πλάνο που στόχο έχει να καθοδηγήσει την αγορά σε ανώτερης ποιότητας προϊόντα. Μέσα στην επόμενη πενταετία, βασική επιδίωξη της εταιρείας είναι η προϊοντική καινοτομία, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η συνεχής βελτίωση ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές που θα επιτρέψουν ανάλογες επενδυτικές πρακτικές ανάπτυξης, διατηρώντας υγιή οικονομική θέση, παρά τις όποιες προκλήσεις.»