Forbes: Οι μεγαλύτεροι χορηγοί των Trump και Biden

0
1

Με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από δύο μήνες, πολλές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Joe Biden να στερεί στον Trump την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια δεύτερη θητεία.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν δει κανείς τη στήριξη που λαμβάνουν οι δύο υποψήφιοι από δισεκατομμυριούχους στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Σύμφωνα με το Forbers, με 134 δωρητές, ο Biden έχει συγκεντρώσει συνολικά 555,1 εκατ. δολάρια, ενώ με 101 δωρητές, οι συνεισφορές υπέρ του Trump φτάνουν μόλις στα 133,9 εκατ. δολάρια.

Στηρίζουν Biden

Ο μεγαλύτερος χορηγός του Biden είναι ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Tom Steyer και η σύζυγός του Kat, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει συνολικά 397 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων 371,2 χιλιάδες δολάρια έχουν δοθεί προσωπικά στον Biden.

Τα 20,7 εκατ. δολάρια αγγίζει η "δωρεά" των διαχειριστών hedge fund Jim και Marilyn Simons.

Από το χώρο των hedge funds προέρχεται και ο επόμενος μεγαλύτερος δωρητής, οι Henry & Marsha Laufer με 11,1 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθούν με 10,2 εκατ. δολάρια οι μεγιστάνες του real estate, George και Judy Marcus και με 9,1 εκατ. δολάρια οι Stephen και Susan Mandel.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Biden βρίσκεται και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros με τις συνολικές εισφορές του να φτάνουν τα 8,7 εκατ. δολάρια.

Στα 7,7 εκατ. δολάρια έχει ανέλθει η συνεισφορά των Reif Hoffman και Michelle Yee της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

Αντίστοιχα, το ποσό των 7,6 εκατ. δολαρίων έχουν προσφέρει ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer και η σύζυγός του.

Οι υποστηρικτές του Trump

Η μεγαλύτερη συνεισφορά στην εκστρατεία του Trump προέρχεται από τον διάσημο επενδυτή Stephen Schwarzman και τη σύζυγό του Christine και αγγίζει τα 28,7 εκατ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας τον καζίνο Sheldon Adelson και η σύζυγός του, Miriam, θέλουν επίσης να δουν τον Trump να διατηρεί τα "ηνία", δίνοντας συνολικά 28,5 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του, εκ των οποίων 1,161 εκατ. δολάρια στον ίδιο τον Trump.

O επόμενος μεγαλύτερος "χορηγός" του Trump είναι οι Bernie και Billi Marcus της Home Depot, με συνεισφορά 10,5 εκατ. δολαρίων.

Από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, ο Warren Stephens και η σύζυγός του Harriet έχουν αφιερώσει πόρους 10,3 εκατ. στην επανεκλογή του Trump.

Τα 5,1 εκατ. δολάρια αγγίζει η συνεισφορά της Linda McMahon, 4,1 εκατ. δολάρια προέρχονται από τον διαχειριστή κεφαλαίων Charles Johnson και τη σύζυγό του, ενώ 3 εκατ. δολάρια έχουν προσφέρει οι Isaac και Laura Perlmutter της Marvel Comics.

Πηγή: Forbes