Η Samsung “κέρδισε” την κούρσα παροχής 5G στην Verizon – Στα 6,6 δισ. δολ. το deal

0
3

Η Samsung κέρδισε τη συμφωνία 7,9 τρισ. γουόν (6,6 δισ. δολ.) για την παροχή τεχνολογίας και λύσεων δικτύου 5ης γενιάς (5G) στην Verizon στις ΗΠΑ, σε μια μεγάλη νίκη για τον κολοσσό των ηλεκτρονικών στο πεδίο των δικτύων νέας γενιάς.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή και έχει ισχύ από τις 30 Ιουνίου φέτος έως και τον Δεκέμβριο του 2025.

Το deal αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαιο στο πεδίο του 5G για τη μεγαλύτερη εταιρεία της Νότιας Κορέας, από τότε που η τελευταία αποφάσισε να επενδύσει στην τεχνολογία δικτύων και να ανταγωνιστεί παγκόσμιους παίκτες όπως οι Nokia και Ericsson στην προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της Samsung στον κλάδο των ασύρματων δικτύων, σε μια περίοδο που η κινεζική ηγετική δύναμη Huawei παλεύει με τα εμπόδια που της θέτουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και με τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να πείσει τους συμμάχους της να αποκλείσουν τον κινεζικό κολοσσό από τα εθνικά τους δίκτυα, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η μετοχή της Nokia υποχωρούσε νωρίτερα έως και 2,5% στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι, μετά την δημοσιοποίηση των πληροφοριών για τη συμφωνία Samsung – Verizon.

Ο αναλυτής της Liberum, Janardan Menon, ανέφερε στο πρακτορείο Bloomberg ότι υπάρχουν ήδη σημάδια ότι ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός χάνει μερίδια αγοράς στις ΗΠΑ από την ανταγωνιστική της Ericsson.

«Με την τελευταία μακρόπνοη στρατηγική μας συμφωνία, θα συνεχίσουμε να ωθούμε τα όρια της καινοτομίας στο 5G μακρύτερα προκειμένου να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των πελατών της Verizon», αναφέρει η Samsung σε δήλωση εκπροσώπου της μέσω e-mail στο Bloomberg.