Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές

0
3

Aπώλειες κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο της χτεσινής πτώσης των δεικτών της Wall Street. Συγκεκριμένα στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,03% στις 23.034 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,16%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 1,32% και Shenzhen Component 2,55%.

Πτώση 0,95% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση 2,15%, πτωτική πορεία 1,58% ακολούθησε και ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στην Κίνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,4% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Η διαμόρφωση του δείκτη αποτελεί μία βασική ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού. Η τιμή του, είχε καταγραφεί στο 2,7% τον Ιούλιο.

Επίσης ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το οικονομικό κόστος των προϊόντων πριν την αναχώρησή τους από τη γραμμή παραγωγής, κατέγραψε ετήσια μείωση 2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Στο βαθύ κόκκινο και κοντά στα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street δίνοντας συνέχεια στις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που διέκοψαν απότομα το ράλι και τα διαδοχικά ρεκόρ της αμερικανικής αγοράς.