JP Morgan: Θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία $230 δισ. στη Γερμανία λόγω Brexit

0
2

H JPMorgan Chase & Co μεταφέρει περίπου $200 δισ. ευρώ από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη λόγω Brexit. Αυτή η κίνηση θα καταστήσει τη JPMorgan μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Γερμανία.

Η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη έως το τέλος του έτους, όπως ανέφεραν γνώστες του θέματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να δώσει ώθηση στον ισολογισμό της τράπεζας και να την καταστήσει την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση τα περσινά περιουσιακά στοιχεία.

Απομένουν περίπου 4 μήνες έως ότου λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit και οι διεθνείς τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους δεδομένης της προοπτικής ότι εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορούν να διατηρήσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου.  

Δεδομένης αυτή της ολοένα και πιο πιθανής προοπτικής, η τράπεζα είπε την περασμένη εβδομάδα ότι περίπου 200 υπάλληλοι του Λονδίνου θα μετακινηθούν σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και η Μαδρίτη.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το Brexit. H JP Morgan έχει πει επανειλημμένα ότι η μονάδα της στη Γερμανία θα επιδιώξει μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική, στις εταιρικές τραπεζικές συναλλαγές και στη διαχείριση του πλούτου.

Καθώς η JPMorgan ενισχύει σταθερά τις δραστηριότητές της στη Γερμανία, ο επικεφαλής της μονάδας Dorothee Blessing με έδρα τη Φρανκφούρτη ανέλαβε πρόσθετες ευθύνες.

Η τράπεζα έχει αναθέσει εκ νέου σε υποκαταστήματα σε ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, την εποπτεία της θυγατρικής της Φρανκφούρτης, η οποία είναι γνωστή ως J.P. Morgan AG. Επίσης στα σχέδια της μονάδας είναι να τριπλασιάσει τα βασικά της κεφάλαια έως το τέλος του τρέχοντος έτους στα 16,7 δισ. ευρώ.