Κέρδη στη Wall εν αναμονή της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed

0
3

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε ένα μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αύριο το απόγευμα.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη για να ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ ο οποίος θα αναφερθεί στις προοπτικές της οικονομίας. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 126,72 μονάδες (0,45%) και σκαρφαλώνει στις 28.121,66 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 30,51 μονάδες (0,90%) στις 3.413,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 165,27 μονάδες (1,49%) στις 11.221,67 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και οκτώ με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple με άλμα 2,27% στα 117,97 δολ. ενώ ακολουθούν η Microsoft στα 209,39 δολ. με κέρδη 1,94% και η Salesforce.com στα 251,43 δολ. με άνοδο 1,83%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Caterpillar (-2,51%), η Travelers (-1,42%) και η JPMorgan Chase (-1,31%).

Στα υπόλοιπα μάκρο, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών Empire State της New York Fed αυξήθηκε κατά 13,3 μονάδες στις 17 τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 6 μονάδες σε δημοσκόπηση του Econoday.

Την ίδια στιγμή, άνοδο μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ και η άνοδος του προηγουμένου μήνα αναθεωρήθηκε κατακόρυφα ανοδικά, σε μία ισχυρή ένδειξη ότι ενισχύονται οι πιέσεις του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,9% τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα σε άνοδο 1,2% έναντι του 0,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της Oracle Corp. παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η αμερικανική κυβέρνηση αξιολογεί το πλαίσιο συμφωνίας που προβλέπει η αμερικανική εταιρεία να γίνει στρατηγικός εταίρος για τις δραστηριότητες της κινεζικής εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της BioNTech σημειώνουν άλμα 4% μετά την ανακοίνωσε της φαρμακοβιομηχανία ότι θα λάβει έως 375 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 σε συνεργασία με την Pfizer και την Fosun Pharma.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και την Snowflake Inc η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργότερα σήμερα.

Την Δευτέρα, η εταιρεία cloud-computing αύξησε το προτεινόμενο εύρος τιμών για την αρχική δημόσια προσφορά της στα 100 δολ. με 110 δολ. από 75 δολ. με 85 δολ. προηγουμένως. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει 28 εκατ. μετοχές, αντλώντας έως 3,08 δισ. δολ.