Μεγάλες απώλειες στην Ασία

0
2

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, παίρνοντας τη σκυτάλη μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, με ''βαρίδι'' τις απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο και εν μέσω εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Ειδικότερα, ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει απώλειες 2,59% στον απόηχο της ανακοίνωσης από το υπουργείο Άμυνας της χώρας σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Κορέα σκότωσε έναν αξιωματούχο από το Νότο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2008 που σκοτώνεται πολίτης της χώρας στη Βόρεια Κορέα. Η μετοχή της εταιρείας αμυντικών συστημάτων της Νότιας Κορέας, Victek, εκτοξεύτηκε άνω του 21% μετά την ανακοίνωση.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, οι δείκτες ακολουθούν τις χθεσινές απώλειες της Wall Street.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει 2,07%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει 1,60% και ο Shenzhen σημειώνει βουτιά 1,69% ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 1,11%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,81% στις 5.875,90 μονάδες ενώ στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με απώλειες 2,54% στις 12.264,38 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές τεχνολογικών εταιρειών στην Ασία ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στις ΗΠΑ. Στην Ιαπωνία, ο όμιλος Softbank Group είδε τη μετοχή του να σημειώνει πτώση 3,59%. Η μετοχή της Kakao στη Νότια Κορέα σημειώνει επίσης πτώση 3,15%. Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές των Xiaomi και Tencent υποχωρούν κατά 4,65% και 1,46% αντίστοιχα. Παράλληλα, η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company στην Ταϊβάν υποχώρησε 2,08%.