Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές στον απόηχο της ΕΚΤ

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις σκληρές διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ε.Ε. την Πέμπτη κάλεσε την βρετανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια της για αθέτηση της συμφωνίας για το Brexit, ενώ απείλησε με νομικές κυρώσεις. Από την πλευρά του το Λονδίνο διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα σχέδια του, αν και αναγωνρίζει ότι η τελευταία του κίνηση παραβιάζει την συμφωνία.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,05% στις 367,29 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,3% στις 13.170,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,2% στις 5.011,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές απώλειες 0,05% στις 6.000,92 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,3%.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας, η οποία χθες κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι η Ευρωζώνη βιώνει μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την κατάρρευση της οικονομικής δραστηριότητας την περίοδο του κλειδώματος το β' τρίμηνο. Προειδοποίησε ωστόσο ότι η οικονομική ανάκαμψη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της πανδημίας.