Περικοπές 4.300 θέσεων εργασίας από τη Singapore Airlines

0
2

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.300 θέσεις εργασίας, περίπου το 20% του προσωπικού της, εξαιτίας της επίδρασης της πανδημίας στη ζήτηση. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην ιστορία της.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι, αφού ληφθούν υπόψη και οι εθελοντικές αποχωρήσεις, ο πιθανός αριθμός του προσωπικού που θα επηρεαστεί θα μειωθεί σε περίπου 2.400 στη Σιγκαπούρη και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της ότι αναμένει να λειτουργήσει με χαμηλότερο του 50% της δυναμικής της μέχρι το τέλος της χρήσης στις 31 Μαρτίου 2021. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στο 8%.

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει εγχώριο δίκτυο και εξαρτάται πλήρως από τη διεθνή ζήτηση, σε μια στιγμή που πολλά σύνορα μένουν ουσιαστικά κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτής Temasek Holdings και άλλοι συμφώνησαν σε ένα πακέτο διάσωσης της Singapore Airlines τον Μάρτιο, ύψους 13,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός δανείου-γέφυρα που έχει αποπληρώσει και μετατρέψιμους τίτλους 9,7 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί.