Σχεδόν ερήμωσε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

0
3

Η Fraport AG ανακοίνωσε ότι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είχε περαιτέρω πτώση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς η πανδημία συνεχίζει να πλήττει την ζήτηση.

Η κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μειώθηκε 81% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο και 78% τον Αύγουστο, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και της σχετικής κατάρρευσης της ζήτησης εν μέσω της πανδημίας, τόνισε η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου.

Τον Αύγουστο, όταν η Frankfurt Airport είχε περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες, ήταν ο πρώτος μήνας από τον Μάρτιο που είχε σημειωθεί πτώση στην κίνηση μικρότερη του 80%.

«Τον Σεπτέμβριο ωστόσο, οι πρώτες αρνητικές επιπτώσεις της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επικίνδυνες περιοχές, μπορούν ήδη να γίνουν ορατές», τόνισε η Fraport.

Τις επιπτώσεις της πανδημίας βίωσαν και άλλα αεροδρόμια της Fraport τον Αύγουστο, με την κίνηση στο αεροδρόμιό της στη Λίμα (Περού) να μειώνεται 95% και το αεροδρόμιο της Xi’an στην Κίνα να σημειώνει πτώση 19% της κίνησης.