Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αναθεώρησε ανοδικά το outlook της οικονομίας

0
2

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ιαπωνική οικονομία σήμερα, επισημαίνοντας ότι έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει μετά την δύσκολη περίοδο που γνώρισε λόγω της πανδημίας του  κορονοϊού.

Η οικονομία «έχει ξεκινήσει να ενισχύεται με την οικονομική δραστηριότητα να ανακάμπτει σταδιακά», αν και οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες λόγω της αρνητικής επίδρασης του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Προηγουμένως, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η οικονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Η κεντρική τράπεζα κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της, επιβεβαιώνοντας ότι η ιδιαίτερα διευκολυντική στάση που έχει υιοθετήσει για την τόνωση της ανάπτυξης θα παραμείνει σε ισχύ και το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και για την απόδοση στο 10ετές κυβερνητικό ομόλογο κοντά στο μηδέν. 

Η τράπεζα επανέλαβε εξάλλου ότι παραμένει έτοιμη να αγοράσει απεριόριστα ποσά κυβερνητικών ομολόγων στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων της.