Υλοποιείται ο 3ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής και δρομολογείται ο 4ος

0
4

Στον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που αφορά στα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου- Αυγούστου 2020, διευρύνεται σημαντικά το πεδίο των δικαιούχων. Μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, όπως και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, ενώ, για πρώτη φορά, δίνεται δυνατότητα συμμετοχής σε:

*Ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα, όπως είναι οι μεταφορές, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός.

*Ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή, οι οποίες έχουν την έδρα τους σε περιοχές της Εύβοιας, που τον περασμένο μήνα επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή, ανεξαρτήτως κλάδου.

*Μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ.

Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ δρομολογείται και 4ος κύκλος, ύψους 600 εκατ. ευρώ. Έτσι, η συνολική στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα έχουν υποβληθεί 59.670 αιτήσεις και η προθεσμία για τις αιτήσεις ενδιαφέροντος λήγει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.