Ανοδικά άνοιξε η Wall Street

0
3

Με θετικά πρόσημα κινούνται την Παρασκευή οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα ευχάριστα νέα σχετικά με την εξέλιξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και την ενίσχυση στις λιανικές πωλήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 153,95 μονάδες ή 0,54% στις 28.648,15 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να προσθέτει 10,24 μονάδες ή 0,29% στις 3.493,58 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 45,38 μονάδων ή 0,39% στις 11.760,86 μονάδες.

Ώθηση στο κλίμα σήμερα δίνει η ανακοίνωση της Pfizer Inc. ότι ενδεχομένως να έχει έτοιμο μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου ένα πειραματικό εμβόλιο τελικού σταδίου προκειμένου να εγκριθεί για έκτακτη χρήση. Αυτό προϋποθέτει το πειραματικό εμβόλιο να έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στις δοκιμές.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι Eli Lilly και Johnson & Johnson είχαν ανακοινώσει αναποδιές στις κλινικές τους μελέτες.

Η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας έρχεται ενώ στην Ευρώπη πολλές χώρες ανακοινώνουν αριθμούς-ρεκόρ στα νέα κρούσματα και υποχρεώνονται να υιοθετούν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού για τον έλεγχο της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ αρκετές πολιτείες, μεταξύ των οποίων το Οχάιο και το Μίσιγκαν, καταγράφουν επίσης αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων, οδηγώντας τον συνολικό αριθμό πάνω από το επίπεδο των 60.000 για πρώτα φορά σε διάστημα άνω των δύο μηνών.