ΑΒ Βασιλόπουλος: Κάνει τη διαφορά σε ευαίσθητους τομείς του σύγχρονου επιχειρείν

0
3

Να σέβεσαι και να φροντίζεις το Περιβάλλον. Να υιοθετείς καινοτομίες που διασφαλίζουν την “ευφυή” διαχείριση των εγκαταστάσεών σου, αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος. Να εφαρμόζεις σύγχρονα συστήματα τηλε-εκπαίδευσης για να δίνεις την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων σου, στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Και να εισπράττεις την εκτίμηση της αγοράς, με νέες σημαντικές βραβεύσεις!

Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος της ΑΒ Βασιλόπουλος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρείν, σε μια σειρά από ευαίσθητους τομείς. Η εταιρεία μας βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2020 με Gold διάκριση για τα “Ευφυή συστήματα ενεργειακής διαχείρισης εγκαταστάσεων”, με Silver διάκριση για τις “Στρατηγικές δράσεις μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος” και με Bronze διάκριση για την “Ενεργειακή απόδοση κτιριακών & Η/Μ εγκαταστάσεων”. Την ίδια στιγμή, στα Facilities Management Awards 2020 διακριθήκαμε με Gold διάκριση για τις “Ψηφιακές καινοτομίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Facility Management” και Silver για τις “Εργασίες συντήρησης” (προληπτικές και έκτακτες για τα καταστήματα και τις λοιπές εγκαταστάσεις). Τέλος, στα HR Awards 2020 λάβαμε Bronze διάκριση για το “e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ”.

Λίγα λόγια για τις διακρίσεις μας:

•    Environmental Awards 2020 | Gold διάκριση για τα “Ευφυή συστήματα ενεργειακής διαχείρισης εγκαταστάσεων”, για τα “έξυπνα” συστήματα μέτρησης ενέργειας και διαχείρισης των πιο ενεργοβόρων φορτίων, που έχουμε στις εγκαταστάσεις μας (καταστήματα και αποθήκες), μέσω των οποίων επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των καταστημάτων μας, πάντα με σεβασμό προς τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

•    Environmental Awards 2020 | Silver διάκριση για τις “Στρατηγικές δράσεις μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος”, με την εφαρμογή των οποίων έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό 52% σε σχέση με το έτος βάσης 2008.

•    Environmental Awards 2020 | Bronze διάκριση για την “Ενεργειακή απόδοση κτιριακών & Η/Μ εγκαταστάσεων” για τα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με “έξυπνους” μετρητές που έχουμε εγκαταστήσει και μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τη λειτουργία των καταστημάτων και των αποθηκών σε 24ωρη βάση και, εν τέλει, να επεμβαίνουμε όποτε απαιτείται προκειμένου να επιτυγχάνουμε τους ενεργειακούς μας στόχους.

•    Facilities Management Awards 2020 | Gold διάκριση για τις “Ψηφιακές καινοτομίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του Facility Management” που αφορούν στην αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας, την ενσωμάτωσή του στις εφαρμογές και στα μηχανήματα που ήδη χρησιμοποιούσε το προσωπικό των καταστημάτων μας και στην πλήρη απογραφή του τεχνικού εξοπλισμού. Όλα αυτά έκαναν το σύστημα πιο εύχρηστο, εξασφαλίζοντας παράλληλα και καλύτερα στατιστικά στοιχεία.

•    Facilities Management Awards 2020 | Silver διάκριση για τις “Εργασίες συντήρησης” που διατηρούμε ώστε τα καταστήματα και οι εγκαταστάσεις μας να είναι σε άριστη κατάσταση, βάσει υψηλών προδιαγραφών. Το εξειδικευμένο Τμήμα Συντήρησης της ΑΒ συντονίζει τις τακτικές/προληπτικές συντηρήσεις και εξυπηρετεί τις έκτακτες βλάβες του δικτύου μας σε όλη την Ελλάδα, των Κεντρικών Αποθηκών μας και των Κεντρικών Γραφείων μας, σε 24ωρη βάση και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο απόκρισης και αποκατάστασης.

•    HR Awards 2020 | Bronze διάκριση για το “e-learning Πρόγραμμα Ένταξης στην ΑΒ”, μία σύγχρονη πλατφόρμα e-learning, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Τμήμα Organizational Development για να καλύψει την ανάγκη να εκπαιδεύουμε, αλλά και να καλωσορίζουμε τους νέους εργαζομένους μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας τη στιγμή που πρέπει, δηλαδή, στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας».