Έρευνα: Μόνο το 30,9% των αθλούμενων επιστρέφει στα γυμναστήρια λόγω κορωνοϊού

0
2

Μια νέα διεθνής έρευνα του «RunRepeat» αποκάλυψε ότι το ένα πέμπτο των γυμναστηρίων παγκοσμίως παραμένει κλειστό  παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την μελέτη η οποία έγινε σε διάφορες χώρες, μόνο το 30,98% των αθλούμενων που ερωτήθηκαν δήλωσαν πως επέστρεψαν στο γυμναστήριό τους.

Από τους χιλιάδες ερωτηθέντες το 20,58% ανέφερε ότι το γυμναστήριο όπου και πήγαιναν παραμένει κλειστό,  ενώ το 2,30% ότι  έχει κλείσει οριστικά.

Στις ΗΠΑ, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 23,93% των μελών ανέφεραν ότι τα γυμναστήριά τους δεν έχουν ανοίξει ξανά ή έχουν κλείσει οριστικά.

Στην Αυστραλία, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 81,25% των γυμναστηρίων έχει ανοίξει ξανά, το 16,88% παραμένει κλειστό, ενώ το 1,87% έχει κλείσει οριστικά.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας ο διευθυντής του «RunRepeat Fitness Research», Nick Rizzo, ανέφερε πως «όσο τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται παγκοσμίως, το πρόβλημα με τα γυμναστήρια θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι επόμενοι τρεις με έξι μήνες είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο».