Goldman Sachs: Διπλασιάστηκαν σχεδόν τα κέρδη, ενισχύεται 3% η μετοχή

0
4

Η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, παρά την πανδημία και την ύφεση, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολάρια ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 29,5% στα 10,78 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,38 δισ. δολάρια, καθώς οι ετήσιες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,5%, ήταν οι υψηλότερες τριμηνιαίες από το 2010.

Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 7% στα 1,97 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,85 δισ. δολάρια.

«Το λειτουργικό περιβάλλον συνέχισε να ανακάμπτει στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2020 από την επίδραση της πανδημίας στις αρχές του έτους, καθώς η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα ανέκαμψε σημαντικά μετά από την κατακόρυφη μείωση στο β΄ τρίμηνο, η μεταβλητότητα της αγοράς υποχώρησε, και η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική παρέμεινε διευκολυντική» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Goldman.

Και τα δύο μεγέθη είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος και καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, που προβλέπουν κέρδη 1,94 δισ. δολαρίων ή 5,54 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 9,38 δισ. δολαρίων.

Οι ανησυχίες ότι ο κορωνοϊός θα είναι εξίσου μεγάλη απειλή για το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως το 2008, έχουν υποχωρήσει για την ώρα.

Οι τραπεζικές προμήθειες έχουν αυξηθεί, διάθεση των επενδυτών σε ομόλογα έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις που έχουν δανειστεί δισ. από τράπεζες σε έκτακτα δάνεια αυτή την άνοιξη, να τα αποπληρώσουν.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση της Goldman Sachs αυξήθηκαν 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 4,55 δισ. δολάρια.

Οι προβλέψεις της τράπεζας για κάλυψη επισφαλών δανείων διαμορφώθηκαν στα 278 εκατ. δολάρια, εν μέρει εξαιτίας υψηλότερων από ό,τι αναμενόταν χρεώσεων στις δραστηριότητες πιστωτικών καρτών.