Η EasyJet πωλεί εκ νέου αεροσκάφη

0
3

Η EasyJet πούλησε και άλλα αεροσκάφη της σε εκμισθωτές αεροσκαφών, λαμβάνοντας περί τα 400 εκατ. δολάρια, ενισχύοντας έτσι τα ταμειακά διαθέσιμά της για τη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πούλησε εννέα Airbus SE A320 σε δύο χωριστές συναλλαγές, ενώ θα επινοικιάσει τα ίδια αεροσκάφη για περίπου 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία θα έχει στην ιδιοκτησία της 152 αεροσκάφη ή το 44% του συνολικού στόλου της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί βαρύτατα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία συνέτριψε τα έσοδά τους. Η συμφωνία της EasyJet για την πώληση των αεροσκαφών τής παρέχει επιπλέον ρευστότητα για περίπου ενάμιση μήνα, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της Morgan Stanley.

«Η συναλλαγή είναι θετική, παρά το γεγονός ότι είναι μικρή, καθώς αντανακλά την αξία των περιουσιακών στοιχείων της EasyJet και τη δυνατότητά της για διαφοροποιημένες πηγές χρηματοδότησης» σημειώνουν.

Πλην της σημερινής συμφωνίας, η EasyJet έχει αντλήσει 2,4 δισ. βρετανικές λίρες (3,1 δισ. δολ.), μεταξύ αυτών 608 εκατ. λίρες από ανάλογες πωλήσεις αεροσκαφών και 419 εκατ. λίρες από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.