Η Τράπεζα Πειραιώς μπλοκάρει απροειδοποίητα εταιρικούς λογαριασμούς – Σε απόγνωση επιχειρηματίες

0
1

Σοκαρισμένοι επιχειρηματίες βλέπουν εν μέσω πανδημίας την πρόσβαση στον λογαριασμό της εταιρείας τους να μπλοκάρετε απροειδοποίητα & τα περιουσιακά τους στοιχεία να παγώνουν, αδυνατώντας κατ’ επέκταση να προχωρήσουν σε πληρωμές κάθε είδους.

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να ακούμε για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία για χρέη προς το δημόσιο. Ποιος θα το έλεγε όμως, πως στην Ελλάδα του 2020 εν μέσω πανδημίας, η Τράπεζα Πειραιώς θα επέλεγε την μονομερή δέσμευση εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών πελατών της με πρόσχημα την επικαιροποίηση νομιμοποιητικών εγγράφων.

Δεκάδες είναι τελευταία οι περιπτώσεις που έχουν έρθει σε γνώση του marketbeast.gr (άρα είναι χιλιάδες & μάλλον γενικευμένη πρακτική της τράπεζας) με ιστορίες επιχειρηματιών που είδαν σε μια στιγμή τα εταιρικά τους κεφάλαια να παγώνουν και την πρόσβαση ακόμη και στο web banking της επιχείρησης τους να αναστέλλεται.

Τελευταία περίπτωση αυτή επιχειρηματία από τη Νέα Σμύρνη, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία του επικοινώνησε με το κατάστημα που τον εξυπηρετεί προκειμένου να δηλώσει μια απλή μεταβολή της διεύθυνσης της έδρας του.

Έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού, προσκόμισε τα χαρτιά που του ζητήθηκαν, για να ακολουθήσει και στη δική του περίπτωση η δέσμευση του εταιρικού του λογαριασμού με πρόσχημα την ανάγκη πρόσθετης προσκόμισης εγγράφων!

Όταν σοκαρισμένος από την παραπάνω εξέλιξη αναρωτήθηκε για το πως είναι δυνατόν να μην του είχαν ζητήσει τα χαρτιά την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, όπου με δική του πρωτοβουλία είχε επισκεφθεί το κατάστημα ή τέλος πάντων γιατί η Τράπεζα επέλεξε το βίαιο μπλοκάρισμα των κεφαλαίων του, εισέπραξε την απάντηση πως “όφειλε να γνωρίζει πως η τράπεζα θα μπλοκάρει τα κεφάλαια του”.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αναγκάστηκε εν μέσω πανδημίας να προχωρήσει σε συμβολαιογραφική τροποποίηση του καταστατικού του, να υποβάλλει νέο καταστατικό βάση των οδηγιών της τράπεζας, να περιμένει μέρες για την έγκριση του από τις υπηρεσίες του ΓΕΜΗ, δαπανώντας εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσει απλώς ξανά πρόσβαση στα χρήματα του!

Και με όλα αυτά προκύπτουν εύλογα ερωτήματα.

Γιατί η Τράπεζα Πειραιώς δεν ζητά τα έγγραφα νωρίτερα από τις επιχειρήσεις, αλλά περιμένει να παρέλθει η άγνωστη προθεσμία και προχωρά σε μονομερή δέσμευση των εταιρικών κεφαλαίων;

Τι σημαίνει για την τράπεζα και για τον ισολογισμό της, η μονομερής δέσμευση εταιρικών κεφαλαίων που κανονικά θα έφευγαν από την τράπεζα μέσω εμβασμάτων για πληρωμές;

Είναι πραγματικά πάρα πολύ περίεργο, την ώρα που η συγκεκριμένη τράπεζα έχει εκτοξεύσει τις χρεώσεις της, ενδεικτικά για να πληρώσεις ένα λογαριασμό ΔΕΗ πληρώνεις 0,60€, να συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτη και στις επιχειρήσεις.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθεί να έχει κλειδωμένο τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Αλήθεια, τώρα που η συγκεκριμένη επιχείρηση θα κληθεί να πληρώσει τόκους προς το Δημόσιο για καθυστερημένες οφειλές της, τώρα που προμηθευτές της που περίμεναν τα χρήματα τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν θα τα λάβουν, θα αποζημιώσει η τράπεζα τον επιχειρηματία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here