ΗΠΑ: Κατώτερες των εκτιμήσεων οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας

0
3

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στην εβδομάδα που έληξε στις 24 Οκτωβρίου διαμορφώθηκαν σε 751.000 από 791.000 που ήταν μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα που καταγράφεται πτώση.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας θα κυμανθούν στις 778.000.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, τα τελευταία στοιχεία μείωσαν τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων στις 787.750 νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, από 812.250 που ήταν προηγουμένως.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες περιλαμβάνουν εκείνους που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες εβδομάδες, μειώθηκαν κατά 709.000 σε 7,75 εκατομμύρια για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προσδοκιών παρόλο που το Κογκρέσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει σε συμφωνία για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ουσιαστικά εξανέμισε οποιαδήποτε πιθανότητα για τη σύναψη συμφωνίας επί του πακέτου πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.