Πτώση 3% στο πετρέλαιο μετά την είδηση πως ο Τράμπ έχει κορωνοϊό

0
3

Αρνητικά αντιδρά το πετρέλαιο στην είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια Τράμπ είναι θετική στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 3% στα 37,56 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent επίσης κινείται πτωτικά κατά 3,01% στα 39,72 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter πως ο ίδιος και η Μελάνια μπαίνουν σε καραντίνα καθώς διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Το πετρέλαιο ήδη βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος και σε επίπεδο εβδομάδας το αργό έχει χάσει πάνω από 5% ενώ το Brent αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με πτώση που ξεπερνά το 4%.

Χτες Πέμπτη, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έκλεισαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων καθώς επικράτησε η ανησυχία ότι τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα ετοιμάζουν το έδαφος για γενική μείωση της ζήτησης για ενεργειακούς πόρους το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα χτες το  πετρέλαιο τύπου brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασε 1,37 δολάρια ή 3,2%, κλείνοντας στα 40,93 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 1,50 δολάριο ή 3,7%, κλείνοντας στα 38,72 το βαρέλι.