Ρεκόρ δημιουργίας επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας στο γ΄ τρίμηνο

0
3

Περισσότερες από 8.200 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020 μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας αύξηση κατά 142% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, η απορροφητικότητα των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι 4.700 προσλήψεις που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο αποτελούν αριθμό-ρεκόρ σε μηνιαία βάση, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση.
    
Η ζήτηση των επιχειρήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας των προγραμμάτων απασχόλησης που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι αυξάνεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι συνολικές αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 32.000.

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τα παρακάτω 5 ανοικτά προγράμματα 27.100 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με ποσοστά επιχορήγησης από το 60% έως το 90% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών:

Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830 € για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε "επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας". Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 € μηνιαία

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών με 8.000 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 € μηνιαία

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 15 μηνών, στους εξής κλάδους: 1) Ενέργεια, 2) Βιοεπιστήμες και Υγεία – Φάρμακα, 3) Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κλιματική Αλλαγή, 4) Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, 5) Επιστημονική Έρευνα και Ανάπτυξη, 6) Μεταποίηση – Βιομηχανία, 7) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, 8) Υλικά – Κατασκευές και 9) Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics). Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 € μηνιαία

Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 € μηνιαία

Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 € μηνιαία.

Υπενθυμίζεται ότι στα παραπάνω προγράμματα, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής, και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.