Skills4gigs: Η ελληνική start up που υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα στην εκπαίδευση!

0
3

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Μια start up νεαρών Ελλήνων επαγγελματιών σκοπεύει να αλλάξει, με τον πιο δημιουργικό, μοντέρνο και αποτελεσματικό τρόπο, τη μέθοδο που παραδοσιακά ακολουθούν οι εταιρείες -και όχι μόνο- για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

Η  «γεννήθηκε» μέσα στην καραντίνα -απόδειξη ότι μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά και του ότι η κρίση γεννά όντως ευκαιρίες- φιλοδοξώντας να καλύψει μια πάγια ανάγκη: την προσφορά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για διδάσκοντες και διδασκόμενους, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.

Τα μυαλά πίσω από τη start up, επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους, διέγνωσαν, ειδικά σε «απομακρυσμένες» συνθήκες, την ανάγκη της καλής και μη χρονοβόρας εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων, χωρίς να χρειάζεται τα στελέχη να καταναλώνουν χρόνο και να επαναλαμβάνονται και, στην εποχή μας, χωρίς καν να χρειάζεται να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον εργαζόμενο.

Παράλληλα, με τη μέθοδό τους ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει σαφή και κατανοητά μηνύματα, γλιτώνοντας πολύ χρόνο που θα ξόδευε σε αναγνώσεις πολύπλοκων manual ή σε διάφορα σεμινάρια. Το κυριότερο, δε, είναι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέξει στην εκπαίδευση που έλαβε, καθώς η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η μέθοδος; Μα η απλή -αλλά πέρα για πέρα αποτελεσματική και σύγχρονη- δημιουργία ειδικών βίντεο, τα οποία στη συνέχεια προβάλλουν οι εταιρείες στους εργαζομένους τους, αποκομίζοντας και οι δύο πλευρές τα παραπάνω οφέλη!

Έτσι, η εταιρεία και το δίκτυο συνεργατών της αναλαμβάνουν -πάντα υπό την καθοδήγηση και αξιοποιώντας τα δεδομένα του πελάτη της- να δημιουργήσουν σύντομα, σαφή, αλλά και εύληπτα βίντεο που θα επιτύχουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό. Και όταν λέμε εκπαίδευση, εννοούμε και τις οδηγίες βήμα βήμα για την περαίωση μιας εργασίας ή ακόμα και τις οδηγίες για τον τρόπο συμπεριφοράς του προσωπικού αλλά και τις βασικές αρχές της κουλτούρας ενός οργανισμού.

Το zougla.gr παρακολούθησε ορισμένα τέτοια βίντεο που έχει ολοκληρώσει και παραδώσει στους πελάτες της η εταιρεία και συνομίλησε με τον συνιδρυτή της skill4gigs Μιχάλη Σιάμκα, ο οποίος μας περιέγραψε τη λειτουργία της υπηρεσίας, τα οφέλη της, καθώς και το όραμά της.

Δείτε το βίντεο:

 

Χαρακτηριστικά, ήδη από τους πρώτους μήνες είναι αρκετές οι εταιρείες αλλά και οι δημόσιες αρχές που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης, ενώ γίνονται και επαφές με το εξωτερικό.

Μια εξαιρετική ιδέα που διευκολύνει τη ζωή όλων!