Veolia: Δεν θα προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Suez

0
2

Η Veolia Environnement SA ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Suez μετά από την απόκτηση της συμμετοχής της Engie στην εταιρεία διαχείρισης νερού και αποβλήτων, και ότι το δ.σ. της Suez θα πρέπει να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε δημόσια πρόταση εξαγοράς.

«Μετά από εποικοδομητικές συναντήσεις με τη διοίκηση του ομίλου Suez από την 1η Οκτωβρίου και, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα στον Jean-Pierre Clamadieu, πρόεδρος του δ.σ. της Engie, η Veolia Group ανακοινώνει ότι δεσμεύεται άνευ όρων να μην υποβάλει εχθρική πρόταση εξαγοράς μετά από την πώληση των μετοχών που κατείχε η Engie στη Suez» τονίσει η γαλλική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Ωστόσο η Suez αργά την Κυριακή υπογράμμισε ότι συνεχίζει και βλέπει τις προθέσεις της ανταγωνιστικής της ως εχθρικές. Η Suez σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τη Veolia απέτυχαν και ότι η ανακοίνωση ήταν «παραπλανητική».

Η Suez μετέφερε επιστολή από τον πρόεδρό της Philippe Varin στον διευθύνοντα σύμβουλο της Veolia, Antoine Frerot, με την οποία ο Varin δηλώνει ότι η Suez συνεχίζει να θεωρεί την πρόθεση της Veolia να εξαγοράσει το 29,9% της Suez από την Engie ως εχθρική.