Walmart: Επιστρέφει σε βρετανικά χέρια την Asda έναντι 8,8 δισ. δολαρίων

0
4

Η βρετανική οικογένεια των δισεκατομμυριούχων αδελφών Issa και ο όμιλος private equity, TDR Capital, συμφώνησαν να εξαγοράσουν την βρετανική αλυσίδα Asda από την αμερικανική Walmart, έναντι 8,8 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία, από τους Mohsin και Zuber Issa και την TDR, σημαίνει ότι η Asda θα περιέλθει ξανά υπό βρετανική ιδιοκτησία, για πρώτη φορά από το 1999, όταν η Walmart πλήρωσε 6,7 δισ. στερλίνες για τις εν λόγω δραστηριότητες.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, δηλώνουν πως θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την ανάπτυξη της Asda, επεκτείνοντας την παρουσία της σε μικρότερα καταστήματα σε γειτονιές, από τον τύπο των μεγάλων σούπερ-μάρκετ, φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά με μεγάλους ανταγωνιστές όπως η Tesco και η Sainsbury.

Τα δύο αδέρφια δήλωσαν πως σχεδίαζαν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους με την EG Group (άλλες δραστηριότητες σταθμών βενζίνης της οικογένειας), για να βοηθήσουν στην επέκταση της Asda.

«Μετά από μια επιτυχημένη περίοδο ως μέρος της Walmart, ανυπομονούμε να βοηθήσουμε την Asda να χτίσει διαφοροποιημένες δραστηριότητες που θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές με εξαιρετικό τρόπο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισαν.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν περισσότερα από 1 δισ. στερλίνες στα επόμενα τρία χρόνια στην Asda, για να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλές και να προστατεύσει τις εφοδιαστικές της αλυσίδες.