Υποχώρησε ο χρυσός μετά τις δηλώσεις Πάουελ (FED)

0
2

Υποχώρησε ο χρυσός την Τρίτη μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε σήμερα την πεποίθησή του ότι η αμερικανική οικονομία θα χρειαστεί περαιτέρω δημοσιονομική στήριξη στην πορεία ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού.  

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έγιναν με «φόντο» το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε στους ηγέτες των Δημοκρατικών χθες το βράδυ ότι οι συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για το πακέτο τόνωσης σημειώνουν ελάχιστη πρόοδο. Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 11,30 δολ. ή 0,6% και διολίσθησε στα 1.908,80 δολ. ανά ουγγιά μετά το χθεσινό του κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλες απώλειες σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κατρακυλά 64 cents ή 2,6% στα 23,921 δολ. ανά ουγγιά. Οριακά κέρδη 0,02% σημείωσε ο χαλκός Δεκεμβρίου στα 2,9635 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε βουτιά 3,8% στα 870,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 0,5% στα 2.391,20 δολ. ανά ουγγιά.