Εξ αποστάσεως γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών

0
2

Σε πολύτιμο εργαλείο για τις εισηγμένες εταιρείες αναδεικνύεται η υπηρεσία του Χρηματιστηρίου AXIA e-Shareholders΄ Μeeting, καθώς η χρήση της για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει αποτελέσει ήδη επιλογή για πολλές από αυτές.

Η δημιουργία του AXIA e-Shareholders΄ Meeting αποτέλεσε ένα σύνθετο «στοίχημα» που κέρδισε το Χρηματιστήριο καθώς υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να υπάρξει άμεση προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες που η επιδημία Covid-19 διαμόρφωσε με παράλληλη όμως διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και διαφάνειας.

Το τελευταίο εξάμηνο, 22 εταιρείες πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση μέσω της Πλατφόρμας του ΧΑ .

Μεταξύ αυτών ήταν και οι: Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Jumbo, Τράπεζα Πειραιώς, Πλαίσιο, Attica Bank, Alpha Trust Ανδρομέδα, ενώ υπάρχουν ήδη και άλλες προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα.

Το Χρηματιστήριο παρέχει υποστήριξη σε όλα τα στάδια, από την προετοιμασία έως και την ολοκλήρωση διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, ενώ υπάρχει και η επιπλέον δυνατότητα παραμετροποίησης της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Με τη χρήση της υπηρεσίας AXIA e-Shareholders΄ Μeeting είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη η συμμετοχή επενδυτών στις Γενικές Συνελεύσεις, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) και το κινητό τηλέφωνο του επενδυτή, αναφέρει ανακοίνωση. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να τα δηλώσει μία φορά ο επενδυτής μέσω του χρηματιστή του και χειριστή της μερίδας του λογαριασμού του στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και στη συνέχεια μέσω της ιστοσελίδας (axia.athexgroup.gr) να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό.

Έτσι σε web περιβάλλον μπορεί να ενημερώνεται για τις Γενικές Συνελεύσεις, να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη της Συνέλευσης, να λαμβάνει τον λόγο αν επιθυμεί και τέλος να υποβάλει την ψήφο του στα θέματα της Συνέλευσης. Μέσω της πλατφόρμας καλύπτεται και η δυνατότητα ψηφοφορίας διά αντιπροσώπου αλλά και η κατάθεση επιστολικής ψήφου, δηλαδή ψηφοφορίας επί των θεμάτων πριν την έναρξη της Συνέλευσης, αν αυτό επιτρέπεται από το καταστατικό της εταιρείας.