Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

0
2

Με νευρικότητα και οριακά εναλλασσόμενα κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς το ράλι νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο μοιάζει να πατά "φρένο", εν μέσω ανησυχητικών – για τους επενδυτές – στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά και ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται σχεδόν αμετάβλητος περί τις 29.441 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να χάνει 0,97 μονάδες ή 0,03%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 38,82 μονάδες ή 0,33%.

Η αμερικανική αγορά συμπλήρωσε χθες, Τετάρτη, δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους δείκτες να διευρύνουν τις απώλειες τους μετά την απόφαση των αρχών της Νέας Υόρκης να κλείσουν τα σχολεία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη.

Οι απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών ακολούθησαν ένα ράλι των δεικτών την προηγούμενο Δευτέρα, με τον Dow και τον S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά στον απόηχο της ανακοίνωσης της Moderna ότι το πειραματικό της εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό που ξεπερνά το 94%.

Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις ωστόσο από το μέτωπο των εμβολίων δεν μπορεί να αντισταθμίσουν την άκρως αποθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα, με τους θανάτους στις ΗΠΑ να ξεπερνούν το επίπεδο των 250.000 και τα κρούσματα να παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανάλυση του αμερικανικού δικτύου CNBC, με βάση στοιχεία του Johns Hopkins University, δείχνει ότι το τελευταίο επταήμερο, ο μέσος όρος ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται πλέον στα 161.165, αυξημένος κατά 26% σε σχέση με εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας. Συνολικά, άνω των 11,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.