Η Deutsche Post AG επιδιώκει την παγκόσμια μεταφορά-αποθήκευση-διανομή του εμβολίου

Η γερμανική εταιρεία παγκόσμιων μεταφορών Deutsche Post AG ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να διανείμει παγκοσμίως εμβόλια κατά της Covid-19 και βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνήσεις για τις λεπτομέρειες, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεταφοράς των σκευασμάτων σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ανακοίνωση της Deutsche Post AG ακολουθεί την χθεσινή ανακοίνωση από τις Pfizer και BioNTech των πρώτων επιτυχημένων αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών εμβολίου που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν είναι αποτελεσματικότητας άνω του 90%.

Η Deutsche Post AG διευκρίνισε ότι το δίκτυό της εξυπηρετεί περισσότερους από 180 προορισμούς παγκοσμίως και ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας, όπου ευαίσθητα ιατρικά προϊόντα χρειάζονται αποθήκευση και συσκευασία σε διάφορες θερμοκρασίες.

«Η διανομή δεν θα αποτύχει εξαιτίας της οργάνωσης της μεταφοράς και αποθήκευσης (logistics)», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Φρανκ Απελ.

Ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε χθες ότι το προϊόν θα πρέπει να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί κεντρικά σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Για την μεταφορά προς και την διατήρηση στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί για διάστημα πέντε ημερών σε θερμοκρασίες ψύξης, δήλωσε ο Σαχίν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιχείρηση μεταφοράς-αποθήκευσης-διανομής θα λειτουργήσει πολύ καλά.

Τα οικονομικά μεγέθη

Στο μεταξύ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη και έσοδα της Deutsche Post στο γ΄ τρίμηνο, λόγω της αύξησης των δραστηριοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως.

Η γερμανική εταιρεία μεταφορών και logistics ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 851 εκατ. ευρώ από τα 561 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 16,24 δισ. Ευρώ από τα 15,5 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Post ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου προ φόρων και τόοκων ύψους 1,38 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο έκαναν λόγο για αύξηση στα 1,37 δισ. ευρώ από τα 942 εκατ. ευρώ.

Τότε η εταιρεία είχε επίσης αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για το 2020, προβλέποντας ετήσια ΕΒΙΤ μεταξύ 4,1-4,4 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 3,5-3,8 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές του 2020 σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ από τα 1,8 δισ. ευρώ που ανέμενε τον Οκτώβριο.