Πάνω από τα 45 δολάρια το βαρέλι το brent για πρώτη φορά εδώ και 10 εβδομάδες

0
2

Στα 45 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται το πετρέλαιο στο Λονδίνο για πρώτη φορά εδώ και 10 εβδομάδες, καθώς μια φαινομενική πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ενισχύει το ράλι που προκάλεσαν οι εξελίξεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το Brent στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 3,2% στα 45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI στη Νέα Υόρκη σημειώνει άνοδο 3,7% στα 42,89 δολάρια το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,15 εκατ. Βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, με τα αποθέματα βενζίνης και ντηζελ επίσης να μειώνονται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Τα επίσημα στοιχεία αναμένονται την Πέμπτη.

Οι μέσες εκτιμήσεις σε έρευνα του Bloomberg αναφέρουν ότι τα αποθέματαα σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Το πετρέλαιο σημειώνει ράλι τις δύο τελευταίες ημέρες, αρχικά μετά από την εκλογή του Joe Biden ως Αμερικανός πρόεδρος και στη συνέχεια από την άνοδο της ευρύτερης αγοράς εξαιτίας των ειδήσεων για το εμβόλιο.

Την ίδια στιγμή, η συνολική διάρθρωση των τιμών έχει ενισχυθεί με μια απότομη μείωζη των spreads μεταξύ των μηνιαίων συμβολαίων, σηματοδοτώνταας ότι οι φόβοι για υπερβολική προσφορά, μειώνονται.

Η αγορά ωστόσο διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσο θα διαρκέσει η άνοδος των τιμών.

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με την Ιταλία να ανακοινώνει τους περισσότερους θανάτους από τον Απρίλιο και τις αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Σαν Φρανσίσκο, να ανακοινώνει νέους περιορισμούς.