Ράλι ανόδου στη Wall Street, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται

0
4

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες με τους δύο υποψήφιους Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν να ''μάχονται'' για την προεδρία στις ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 568,44 μονάδες (2,07%) στις 28.048,47 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 90,14 μονάδες (2,69%) στις 3.459,66 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 419,21 μονάδες (3,77%) στις 11.585,27 μονάδες.

Οι traders εξετάζουν την πιθανότητα ενός αμφισβητούμενου εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τα χρηματιστήρια. Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ένα καθυστερημένο εκλογικό αποτέλεσμα θα εμπόδιζε την ικανότητα της Ουάσινγκτον να περάσει επιπλέον οικονομικά μέτρα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τη μάχη για τη Γερουσία και τις επιπτώσεις της στις μελλοντικές δημοσιονομικές πολιτικές. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τη Γερουσία. Σημειώνεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα πέτυχαν μια σημαντική νίκη με τον Ρεπουμπλικανικό γερουσιαστή Joni Ernst να προβλέπεται να κερδίσει τον αγώνα της Γερουσίας στην Αϊόβα.

Ωστόσο, οι traders φοβούνται ότι μια νίκη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και νίκη Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να επιφέρει υψηλότερους φόρους επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις τεχνολογικές μετοχές.

Από την άλλη μεριά ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι το λεγόμενο ''γαλάζιο κύμα'' θα μπορούσε να προσφέρει ένα μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας.

Στα μάκρο, η δημιουργία θέσεων εργασίας επιδεινώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο καθώς η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα από την αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με report της ADP.

Οι επιχειρήσεις πρόσθεσαν 365.000 νέες θέσεις εργασίας στη διάρκεια του μήνα, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 600.000. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό νέων θέσεων εργασίας από τον Ιούλιο.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνες των Uber (+12,92%) και Lyft (+11,44) σημειώνουν ράλι καθώς οι εταιρείες κέρδισαν μια νομοθετική μάχη στην Καλιφόρνια που τους επιτρέπει να ταξινομήσουν τους οδηγούς ως ανεξάρτητους εργαζόμενους και όχι υπαλλήλους.