Αλέκα Παπαρήγα: Έρχεται πραγματικό μακελειό για τη διαχείριση των 72 δισ.

0
3

«Η διαχείριση του πακέτου "ανάκαμψης" και αντιμετώπισης της ύφεσης, θα οδηγήσει σε πραγματικό μακελειό, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων, και σε αμφισβητήσεις και κυβερνήσεων» ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Η κρίση είναι τραγωδία αλλά είναι και ευκαιρία για το κεφάλαιο να προχωρήσει σε νέες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. Είναι όμως και ευκαιρία για το λαό να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συμφιλιώνεται με το καθεστώς της λαϊκής εκμετάλλευσης», είπε η πρώην γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Σήμερα εκκολάπτονται όλοι οι παράγοντες για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Αν δεν υπάρξει αντεπίθεση, ακόμη και με αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, θα είναι η μεγάλη ταφόπλακα. Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως ό,τι και αν ακούει θα το πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Η πανδημία ήταν μια απόδειξη. Δυστυχώς δεν θα είναι η μοναδική».

«Το έργο της ΝΔ δεν είναι εύκολο. Έχει να διαχειριστεί 72 δισ. Αυτά τα 72 δισ., βεβαίως ένα μέρος του είναι δάνειο που αυξάνει το χρέος, ένα μέρος δίνονται κάθε χρόνο στην ΕΕ από τα ταμεία που διαμορφώνονται από τον ιδρώτα και το αίμα όλων των λαών της Ευρώπης. Αυτά τα 72 δισ. πέφτουν σε ένα έδαφος που θα γίνει πραγματικό μακελειό, ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και επέμεινε: «Κυριολεκτικά θα γίνει μακελειό. Και θα υπάρξουν και αμφισβητήσεις κυβερνήσεων και αντιθέσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αντιθέσεις, για το πραγματικά συνεπάγονται αυτά τα 72 δισ. για τη ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Η βουλευτής του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όλα τα κόμματα επαίνεσαν το Ταμείο Ανάκαμψης. «Χειροκρότησαν τα 72 δισ., για να ξεπεράσει η Ελλάδα την ύφεση που οφείλεται δήθεν αποκλειστικά και μόνο στον κορονοϊό. Χειροκρότησαν και τώρα κάνουν κριτική, αν και γνωρίζουν ότι είναι προκαθορισμένα. Όταν η ΕΕ αποφάσισε να χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς δείκτες, δεν άφησε ούτε την εποπτεία, ούτε είπε "κάντε τα ό,τι θέλετε, μοιράστε τα και λύστε τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων". Αυτά είναι προκαθορισμένα», είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι η ΕΕ, με τους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται με Κίνα , Ρωσία, ΗΠΑ, έπρεπε να χαλαρώσει τους δείκτες που πάλι οι λαοί της Ευρώπης θα την πληρώσουν αυτή η χαλάρωση.

Η Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε όμως και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πακέτο "ανάκαμψης". «Μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη η ομιλία του κ. Δραγασάκη. Ήταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το μακιγιάζ των φιλολαϊκών, φιλεργατικών και αντιδεξιών συνθημάτων. Ο άνθρωπος είπε το εξής πράγμα: "κύριοι, πρέπει να κάνουμε μια διακομματική επιτροπή για να διαχειριστούμε τα 72 δισ.».

Είναι δυνατό να φανταστείτε διακομματική επιτροπή και να είναι το ΚΚΕ μέσα, δεν ξέρω αν θα γίνει και ούτε φαντάζομαι ότι θα γίνει. Εμείς έχουμε ριζική, κάθετη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν κατηγορούμε ούτε για ανικανότητα ούτε για έλλειψη ολιστικής αντίληψης και κάτι τέτοια που ακούμε. Εμείς είμαστε αντίθετοι, διότι είμαστε πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, ανάμεσα στα μονοπώλια και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.