Ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής

0
3

Το άνοιγμα και των κέντρων αισθητικής προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του παρουσία σήμερα το πρωί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ώρες σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Το κρίσιμο για το κυβερνητικό επιτελείο, που συνετέλεσε στην τροποποίηση της αρχικής απόφασης να παραμείνουν κλειστά ήταν η "έκρηξη" παράνομης δραστηριότητας από σπίτι σε σπίτι, που συνιστά πολύ μεγάλο κίνδυνο διάδοσης του ιού, αθέμιτο ανταγωνισμό στις σοβαρές και νόμιμες επιχειρήσεις και βεβαίως φοροδιαφυγή.

Εκπρώσποι των κέντρων αισθητικής μιλώντας στο zougla.gr είχαν αναφέρει από την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού και υπερμετάδοσης του ιού, αφού όλες οι επισκέψεις γίνονται έτσι κι αλλιώς με ραντεβού και τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, ανάφεραν, οι δερματολόγοι που διαθέτουν τα αντίστοιχα μηχανήματα δουλεύουν κανονικά κάνοντας αισθητικές παρεμβάσεις, πολλαπλασιάζοντας προφανώς έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που απασχολεί τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Είχαν επισημαίνει επίσης ότι πραγματική «υγειονομική βόμβα» αποτελούν οι παράνομες επισκέψεις κατ΄ οίκον,που κάνουν παράνομοι αισθητικοί χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας.

Όλα αυτά αγνοήθηκαν από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού κρίθηκε ότι τα κέντρα αισθητικής πρέπει και θα παραμείνουν κλειστά. Αγνοήθηκε ακόμη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα κέντρα αυτά για εξειδικευμένες θεραπείες, που προϋποθέτουν συνέπεια και συνέχεια για να αποδόσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις για να μην απειλούν τη δερματική υγεία του πάσχοντος. Δεν είναι δηλαδή μόνο πρόβλημα αισθητικής περιποίησης, όπως τα κομμωτήρια, αλλά και θεραπείας σε πλείστες όσες περιπτώσεις.