Άνοιξαν τα κομμωτήρια, αλλά “ξέχασαν” τα κέντρα αισθητικής

0
3

Κλειστά θα παραμείνουν και την περίοδο των εορτών τα κέντρα αισθητικής. Παρά τα σενάρια που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες ότι τα κέντρα αισθητικής θα λειτουργήσουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν αναφέρθηκε καν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε εκτενή αναφορά στο πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια, αλλά δεν είπε τίποτα για τα κέντρα αισθητικής, που σημαίνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Στην περίοδο της πρώτης καραντίνας όμως οι αποφάσεις για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής συμβάδιζαν. Εξηγήσεις δεν έδωσε κανείς ακόμη, παρά το γεγονός ότι ένας ολόκληρος κλάδος καταστρέφεται και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν καταλαβαίνουν τον λόγο.

Μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού και υπερμετάδοσης του ιού, αφού όλες οι επισκέψεις γίνονται έτσι κι αλλιώς με ραντεβού και τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, αναφέρουν, οι δερματολόγοι που διαθέτουν τα αντίστοιχα μηχανήματα δουλεύουν κανονικά κάνοντας αισθητικές παρεμβάσεις, πολλαπλασιάζοντας προφανώς έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που απασχολεί τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Καταγγέλλουν επίσης ότι πραγματική «υγειονομική βόμβα» αποτελούν οι παράνομες επισκέψεις κατ΄ οίκον που κάνουν παράνομοι αισθητικοί χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας.

Όλα αυτά αγνοήθηκαν από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού κρίθηκε ότι τα κέντρα αισθητικής πρέπει και θα παραμείνουν κλειστά. Αγνοήθηκε ακόμη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα κέντρα αυτά για εξειδικευμένες θεραπείες, που προϋποθέτουν συνέπεια και συνέχεια για να αποδόσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις για να μην απειλούν τη δερματική υγεία του πάσχοντος. Δεν είναι δηλαδή μόνο πρόβλημα αισθητικής περιποίησης, όπως τα κομμωτήρια, αλλά και θεραπείας σε πλείστες όσες περιπτώσεις.

Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, η παρουσία και παρέμβαση της συλλογικής έκφρασης του κλάδου κρίνεται από τα μέλη «χλιαρή», με αποτέλεσμα να μην αντιληφθούν στην κυβέρνηση την ανάγκη λειτουργίας με κανόνες των συγκεκριμένων κέντρων.