Αποσύρει τις δραστηριότητές της από τη Ρωσία η Nordea Bank

0
3

Η Nordea Bank αποσύρει ό,τι έμεινε από τις δραστηριότητες της στη Ρωσία, μετά από χρόνια περικοπών στις επιχειρήσεις της, στο πλαίσιο του σχεδίου της για ελαχιστοποίηση του ρίσκου.

Η φινλανδική τράπεζα έχει ήδη αποχωρήσει από τις δραστηριότητες λιανικής στη Ρωσία, αλλά προηγουμένως άφησε να εννοηθεί ότι θα διατηρούσε κάποιους τομείς ανοιχτούς για τους εταιρικούς πελάτες.

Αργά χθες ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να εστιάσει στις σκανδιναβικές δραστηριότητες περιλαμβάνει και το κλείσιμο και τη ρευστοποίηση της Nordea Bank Russia.

Η νορβηγική τράπεζα έχει περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια με περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της διεθνούς παρουσίας της σε μια προσπάθεια να γίνει πιο επικερδής.

Ο πρώην CEO της, Casper von Koskull, είχε χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως μια αγορά από την οποία θα αποχωρήσει στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του ρίσκου για όλη την τράπεζα.

Η διαδικασία να κλείσει την τράπεζα στη Ρωσία «θα εστιάσει στην εξασφάλιση μιας ομαλής μετανάστευσης και στο κλείσιμο καταναλωτικών δραστηριοτήτων και στη φροντίδα του προσωπικού μας σε αυτή τη διαδικασία».