Διατηρεί τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο συνεχίζοντας ανοδικά

0
4

Σταθερά πάνω από τις 800 μονάδες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να επιχειρεί τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ασφαλείας σε ένα επίπεδο που είχε να δει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,45% στις 802,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 60,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 38,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,52% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.923,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,29% στις 511,14 μονάδες.

Ό,τι δεν κατάφερε επί επτά μήνες το έχει καταφέρει σε ενάμιση μήνα το ΧΑ, που επανέρχεται σε υψηλά 9μήνου, αλλά και με πολύ θετικές προοπτικές για τους επόμενους μήνες. Αν και το ενδιαφέρον των αγοραστών γίνεται σταδιακά πιο επιλεκτικό, απόρροια του εντυπωσιακού σερί των 13 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που βλέπουν την ελληνική αγορά μακροπρόθεσμα, λαμβάνοντας ισχυρές θέσεις υπό το σενάριο της ανάκαμψης της οικονομίας.

Η Aegean σημειώνει κέρδη 7,45%, με τον ΟΛΠ να είναι στο +5% και τις Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 4%. Η Eurobank κερδίζει 2,85%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Titan, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής και Λάμδα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo, ενώ στον αντίποδα ήπια πτωτικά οι ΔΕΗ, Σαράντης και Βιοχάλκο, χωρίς όμως καμία να διολισθαίνει κάτω από το -0,5%.