Δήμος Αθηναίων: Σε 120 δόσεις οι οφειλές για κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας

0
3

Στην ρύθμιση που θα δίνει την δυνατότητα αποπληρωμής των παλαιότερων κλήσεων της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας σε 120 δόσεις επέμεινε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που ετοιμάζεται να γίνει τώρα με πρωτοβουλία του κ. Θεοδωρικάκου για να προχωρήσουμε στις 120 δόσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό για να μπορέσουν όλοι να πάρουν μια ανάσα. Τόνισε επίσης ότι σήμερα υπάρχει ήδη η δυνατότητα ρύθμισης αυτών των οφειλών σε 24 δόσεις, ενώ απάντησε και στο ερώτημα για τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν το τελευταίο διάστημα:

«Εμείς οφείλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά το νόμο, να στέλνουμε ειδοποιητήρια για κλήσεις. Δεν είναι μόνο οι κλήσεις της Δημοτικής αστυνομίας, είναι και η κλήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Για αρκετά χρόνια, από το 2016 ή το 2017 μέχρι τώρα, ο Δήμος Αθηναίων είχε επιλέξει -προφανώς συνειδητά γιατί δεν ήθελε να χαλάσει την καρδιά κανενός- να μην στέλνει κλήσεις. Έλα όμως που αν δεν τις στείλουμε τώρα, τα αρμόδια στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για το αδίκημα της απιστίας. Γιατί αυτός είναι ο νόμος».

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι κλήσεις εστάλησαν προκειμένου να πληρωθεί ο στολισμός της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε:

«Ο Δήμος Αθηναίων σήμερα προφανώς δεν χρειάζεται τις κλήσεις για να πληρώσει το φωτισμό. Πριν από μερικές εβδομάδες, μέσα στην πανδημία, μας αξιολόγησε η Moody's, η οποία μας επιβράβευσε και μας αναβάθμισε για την πιστοληπτική μας ικανότητα. Και αυτό δεν έχει σημασία επειδή μπορούμε να δανειστούμε, γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε δάνειο. Έχει σημασία γιατί αναγνωρίζεται η φερεγγυότητα, ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και η διαφάνεια.

Και επειδή ακούω μια μεγάλη συζήτηση, να σας πω και το εξής: Χθες το πρωί, η «Εφημερίδα των Συντακτών», έβγαλε ένα δημοσίευμα και είπε ότι επειδή ο Δήμος Αθηναίων προμηθεύεται γραφική ύλη, δηλαδή φακέλους, θα στείλει τις επόμενες εβδομάδες ή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 770 χιλ. κλήσεις. Δηλαδή, ότι θα στείλουμε κλήσεις και στα…βρέφη στην πόλη. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι εμείς προμηθευόμαστε φακέλους για τα επόμενα τέσσερα με τεσσεράμισι χρόνια για να κάνουμε τη δουλειά μας».